SDH SDH Klučov
- Zpět - Velikonoční procházka
12.04.2009

Velikonoční svátky jsou za námi. Každý je strávil po svém, někdo navštívil své příbuzné, známé, někdo si povolil opasek a řekl si „ je to jednou za rok“, někteří oprášili nářadí a dali se do svých zahrádek, ale pár nadšenců, už podruhé za poslední čtvrt roku, vyrazilo na pěší túru. První ve konala na Silvestra, ušli jsme jen asi 10 km, přesto se nás v mrazivém počasí sešlo 12.

Tento Velikonoční pochod byl o trochu delší. Cesta z Poříčan přes Kersko, Hradišťko a zpět už byla celých 21 km. Na trať nás vyrazilo celkem 15 včetně dvou malých dětí. Počasí nám přálo a procházka probouzející se a rozkvétající přírodou byla velmi příjemná, ve stínu lesa se šlo opravdu krásně. Na oběd jsme se zastavili v Hrabalově Hájence v Kersku, kde kančí guláš na šípkové omáčce s knedlíkem nikoho nezklamal, chutnal opravdu výborně, jen ta obsluha trošku vázla. Dobré postřižinské pivko sice trošku zpomalilo výkony turistů v druhé polovině cesty, ale přesto jsme šťastně dorazili do cíle. Někteří z nás ještě cestou zvládli uplést velikonoční pomlázku pro nadcházející velikonoční pondělí a hned ji v předstihu vyzkoušeli.

Příjemnou atmosféru z pěší procházky si prohlédněte na obrázcích.

Příští akce se chystá 2.5., ale to už trošku jinak, tentokrát na kolech a tak si těch kilometrů můžeme naplánovat zase o trochu víc.



Text: Kamila
Foto: Jirka


Další akce

Nejsou definovány žádné akce