SDH SDH Klučov
Kostelec n. Č. l.
22.9.2012

Závěrečný, osmý díl již 12.ročníku Podlipanské ligy, se uskutečnil, jako už poněkolikáté, na umělce v Kostelci. Netradičně pěkné počasí (v paměti je zejména loňská „Sibiř“) přilákalo opravdu hojnou účast – od přípravek po dospělé skoro 40 družstev. Pořádající Kosteláci ale byli na takový nával dobře připraveni, a tak na 3 základnách bylo, i přes problémy se startovací pistolí, stále živo.

Kvalitu soutěže vyšperkovali svou účastí zástupci kutnohorského okresu, ale zejména čerství vítězové Poháru starostky OSH za Zibohlav. A bylo na co koukat !! Výbornou úroveň měla zejména soutěž žáků a mužů. Děti z Bulánky jen potvrdily svou nadvládu, navíc časem 14,83s posunuly hranici rekordu ligy. Dařilo se i našemu áčku a po dvou povedených pokusech odváželo 3.místo. Naopak mladšímu béčku nevyšel ani jeden a skončilo dvanácté.

Doslova nabitá byla soutěž mužů. Čtyři týmy pod 20s a rozdíl mezi prvním a sedmým byl pouhé 1,33s ! Velká vyrovnanost bohužel nepotěšila naše kluky, kteří při další ostré zkoušce naší „Maruš“, i přes stabilně dobrý výkon 22,14s, obsadili 9.místo. V hodně nadupané soutěži se v popředí umístili kutnohorští zástupci, druhou příčku získali Zibohlaváci a rybník všem vypálili těsně časem 19,44s kluci z Horních Měcholup, s naším Babulou na proudu.

S výkony v Kostelci jsme byli vcelku spokojeni, i když na přední příčky dosáhli opět jen žáci.



Text: Honza



Další akce

Nejsou definovány žádné akce