SDH SDH Klučov
Písková Lhota
28.8.2010

Jako tradičně jsme poslední prázdninovou sobotu vyrazili na polabské stovkování do Pískové Lhoty. Již druhým rokem je tato soutěž v řetězci České poháru, a proto se zde dala očekávat kvalitní podívaná. Letos nás vyrazilo sedm. Janička a Lucka S. hájily ženské barvy a v mužské části bojovali Michal, Babula, Měřa, Popik a Lukáš P. V obou kategoriích bylo přihlášeno kolem stovky závodníků. Zatímco Janička s Luckou závodili, kluci se postupně střídali v našem „spacím“ stanu na karimatce, aby ještě nabrali chybějící sílu na odpoledne. Janičce se po týdenní cyklistické dovolené moc nevedlo a ani Lucka nebyla se svým výkonem spokojená. Babula si dal konečně vysněnou 18,99s na odpovídající dráze, Popikovi se dařilo zdolat obě bariéry, Lukáš si u rozdělovače poseděl, naopak Michal když běží, tak běží, takže rozdělovač přeběhl a Měřa dal svůj průměrný čas (umí i lépe). Jak je vidět, všichni jsme si závody dostatečně užili a těšíme se na další akce s hasiči.



Poslední neděli v srpnu si vyrazily do Pískovky zazávodit i děti. Dopoledne se konaly šedesátky pro všechny kategorie – přípravku, mladší a starší žáky. V přípravce bojoval Jířa Čálek, který skončil na krásném 9. místě. Z mladších žáků se zúčastnil Ondra Ř., Jirka S., David, Kuba a Míša. Nejlépe se umístil Ondra na 7. místě s časem 20,02 s. Mezi staršími žáky závodili David, Petr, Aneta a Verča. Všichni se snažili podat nejlepší výkony, a i když neporazili silné soupeře z okolních SDH, získali motivaci zlepšit se v příští sezóně, která je už za rohem.

Odpoledne pokračovala soutěž útoky, kterých se účastnilo pouze družstvo mladších žáků. Ti předvedli dva kvalitní útoky. V prvním pokuse zápasila Míša s proudem a družstvo dosáhlo času 33s. Druhý pokus byl vydařenější a s výsledným časem 27s jsme byli zcela spokojeni. Bohužel konkurence byla velká a tak jsme nakonec skončili na 9. místě. Na radosti nám to však neubralo, neboť jsme vyhráli plný pytel sladkostí a příjemně unaveni vyjeli k domovu.



Text: Janička



Další akce

Nejsou definovány žádné akce