SDH SDH Klučov
Třebonice
11.9.2010

V sobotu 11. září se v Třebonicích konal jako každý rok memoriál J.Holečka. Ani letos u toho nemohlo chybět naše dětské družstvo A.

Proto jsme, i bez řidiče Avie, naskákali časně ráno do dvou osobních aut s kufry naloženými hadicemi, savicemi a dalším nezbytným materiálem. Mašina se nám ale do osobních aut už bohužel nevešla a tak jsme jí nechali doma a doufali, že nám jí tam snad někdo půjčí.

Místo jindy chladného a větrného počasí nás letos přivítalo na třebonickém hřišti sluníčko a vše naznačovalo, že teploty během dne dosáhnou až příjemných 20°C.

Soutěžilo se ve 2 disciplínách a to štafeta 4x60m a požární útok. Součet výsledků pak určoval celkové pořadí.

Dopoledne se začalo štafetou, která nám letos docela šla a když David, Gabča, Filip a Verča předvedli bezchybný výkon tak jsme byli s časem kolem 46s spokojeni.

K obědu byla klobása a malinovka. Potom co jsme se dobře napapali jsme se mohli v klidu připravovat na požární útok. Místní sbor se nabídl zapůjčit nám zásahovou dvanáctku.

David jakožto náš strojník se s ní rychle seznámil a zároveň odhalil i některé technické nedostatky jakožto samovolně se vracející plyn, ztěžka se zavírající kohout, atd...

S očekáváním jak bude zapůjčená PS12 šlapat jsme šli na to. V prvním pokuse Gabča s Tomem špatně nalili a v druhém Anet spadnul koš.

Protože jsme si ale udělali dostatečný náskok ve štafetě, tak útok za 29s neznamenal až tak velkou katastrofu a stačilo nám to na pěkné a nečekané 3. místo.

Po gratulacích a převzetí medailí se hlavně všichni těšili na návštěvu Mc Donald`s při zpáteční cestě, která jim byla slíbena za dobré výkony. (Ale všichni stejně věděli že se tam pojede i když skončíme poslední)

Poděkování patří všem zúčastněným za pěkné výkony, Michalovi, že nám dělal řidiče i když pak půl závodů prospal a také sborům SDH Třebonice za půjčení mašiny a SDH Zličín za půjčení savicového nástavce.



Text: Zdeněk



Další akce

Nejsou definovány žádné akce