SDH SDH Klučov
Svatý Jiří
10.5.2013

Soutěž O pohár obce Svatý Jiří

V pátek po obědě jsme vše potřebné pro dvoudenní závodění a stanování ve Svatém Jiří naložili do aut a vyrazili po dálnici směr Hradec Králové.

Cesta nám rychle ubíhala a po krátké zastávce na benzínce jsme byli na místě. Plac pro parkování a nocování nám vedle sebe drželi naši kamarádi z Kostelce. Rychle jsme si postavili stany, protože se blížil pěkný déšť, který až do druhého dne nenechal na nikom a ničem ani kousek suchý. Družstvo starších dětí si rychle rozebralo dresy a po krátkém nástupu se mohlo začít závodit. Pro velký počet družstev v mladší i straší kategorii se požární útok, štafeta a útok CTIF běhal zároveň. V pátek, ale jen první pokusy. Po náročném dni i večeru všichni ulehli do svých spacáků aby načerpali síly na sobotu.

Ráno Měřa všechny postupně vzbudil a šlo se na snídani. Teplý čaj a chleby s marmeládou přišly k chuti všem. Kluci by nejraději snědli snídani minimálně dalším pěti družstvům :-)

Po jídle si každý našel svůj dres (většinou mokrý) a vyrazilo se závodit. Jako první kluci se Šárkou odběhli dvojice, které na blátivé podmínky dopadly celkem dobře a všichni se přesunuli na štafetu 4x60. Kvůli bezpečnosti byly odstraněny kladiny, překážky i bariéry. Jirkovi a Ondrovi se pomohlo s přípravou hadic, všichni se rozmístili do svých úseků a bylo odstartováno. Po menším uklouznutí Maxe na druhém úseku v první štafetě k žádné další nehodě nedošlo a obě štafety úspěšně dokončily své pokusy. Kvůli nepřestávajícímu dešti Měřa odhlásil druhý pokus útoku CTIF a už byl na řadě jen druhý pokus požárního útoku.

Materiál jsme nanosili k platu a stoupli si do fronty. Po třech družstvech na kluky přišla řada a mohla se připravovat základna. Za asistence Měři bylo vše na správném místě a kluci mohli odstartovat. Celý pokus se povedl moc pěkně a bylo z toho krásné čtvrté místo v požárním útoku a celkově šesté ze čtrnácti týmů. Co k výsledku dodat?? Dobrý průměr!

Tímto pokusem bylo u konce dvoudenní klání. Po sbalení stanů a nástupu jsme vyrazili na zpáteční cestu. Radek s Honzou nás odvezli domů a Barča pořídila spoustu pěkných fotek, na které se můžete podívat níže.



Text: Kája

Foto: Barča



Další akce

Nejsou definovány žádné akce