SDH SDH Klučov
Kolín
4.6.2011

Muži, ženy a dorost měli své již za sebou o minulém víkendu a nyní řada přišla na děti. V sobotu 4. 6. jsme se tedy vydali na hasičskou základnu HZS do Kolína, kde probíhalo okresní kolo Hry Plamen. Ráno jsme se všichni naskládali do Avie a do všeho co mělo kola a vydali se směr Kolín. Tento rok nás jela celá tlupa. Zdeněk a Kája se staršími a Lucík s instruktory a dvěma družstvy mladších.

Při nástupu nám Honza po nezbytném přivítání vysvětlil kdo jak a kde začne a tak jsme aspoň tušili, co nás všechno čeká. Mladší začínali štafetou dvojic, kde si družstvo A s velmi dobrým časem připsalo krásnou jedničku. Družstvo B přes nějakou tu chybičku dosáhlo 6. místa. Starší žáci si mezitím odeběhli štafetu CTIF, kde si připsali také číslo jedna. Obě kategorie si vyměnili posty a mohlo se jet dál a nám se zatím ve sbírání jedniček docela dařilo. Štafeta 4x60m znamenala další prvenství pro mladší A a 9. místo pro B. Zdeněk se svým družstvem ukázal, že se řádně připravovali a proto vítězství ve dvojicích a ve štafetě bylo již od začátku jasné. Sluníčko nám krásně hřálo již od rána a tak jsme nezapomněli mazat ramena a doplňovat tekutiny. V poledne jsme načerpali další sílu z brambor a sekané. Čas však běžel jako vítr a my už připravovali mašinu a džberovky na oba útoky. Starší žáci předvedli, že i tato disciplína, ač je u většiny sborů velice neoblíbená, patří mezi ty, které hravě zvládáme a tak i přes nějakou tu chybku jim přinesla další prvenství. Útok v podání mladších byl tak jak jsme počítali buď a nebo. "Áčko" i přes svoji snahu a velmi hezký čas získalo první dvojku. My však věděli, že nás už nemůže nikdo ohrozit a tak jsme to prvenství Kostelci přáli. Je vidět, že častý trénink na ligách přináší i své ovoce. U "Béčka" nás nejdříve zlobilo připojení béčka nebo přešlap proudaře. Mladší měli hotovo a čekalo se na starší. Zde bylo také vidět, že útok asi není holt náš věrný přítel. V prvním pokusu se zasekl zadek a nakonec z toho bylo enko. Druhý pokus byl dá se říci ukázkový, ale stejně jako u mladších byl Kostelec lepší a s časem 15,89s nám přihrál dvojku.

V celkovém pořad jsme si však přesto domů vezli dvě zlaté a jedno osmé místo. Mladší překvapili svými výkony a některými časy mohli konkurovat i starším. Starší žáci předvedli, že postupové místo do krajského kola si opravdu zaslouží. Zde už budou potřebovat nejen dobrý výsledky, ale k tomu i hodně štěstí. Držme jim proto palce.

A že nám počasí a sluníčko po celý den opravdu přálo, dokazují poslední obrázky, kdy se zcela neplánovaně rozjela poslední disciplína soutěže - Miss mokré tričko.


Text: Lucie
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce