SDH SDH Klučov
Kladno
24.6.2016

V letošní sezóně se opět našemu družstvu straších žáků zadařilo a postoupilo na Krajské kolo hry Plamen, které se konalo v Kladně na atletickém stadionu Sletiště 24. a 25. června.

V pátek jsme se časně ráno sešli na hřišti, naložili všechen připravený materiál pro děti i dorost na neděli a vyrazili několika osobáky směr Kladno. Cesta Prahou nám rychle utekla a za necelé dvě hodinky jsme byli na místě. Zabrali jsme si místo na stanování, vynosili nářadí a šli jsme na prezenci. Po obědě a slavnostním nástupu přišla na řadu první disciplína z celého dvoudenního maratonu, a to štafeta 4x60m. Rychlejší čtyřka ve složení Káša, Adéla, Honza a David zaběhla pěkný čas dle svých možností 44,32 a všichni jsme byli spokojeni. Jako další nás čekala štafeta dvojic, kde se všichni předvedli, tak jak nejlépe umí a s klidem jsme se připravovali na poslední štafetu dne CTIF. V této disciplíně jsme si moc nevěřili, ale čas 75,78 nám vykouzlil úsměv na tváři. Po vydechnutí jsme přestěhovali všechny věci ke stanům a rychle jsme si zopakovali uzle, značky a zdravovědu na braňák, který nás čekal závěrem dne. Na braňáku nám zůstalo pouze pět špalíčků na střelbě, jinak vše čisté. Následovala večeře a jako odměna po náročném a parném pátku koupačka v místním aquaparku.

V sobotu nás přijela podpořit Kamča s Jirkou a dorazili s nimi i kluci na nedělní dorost. Po snídani následovaly tréninky na erární mašinu a útoky CTIF. V prvním pokusu CTIFky jsme se moc dobře nepředvedli a nějaké trestné bodíky nasbírali, ale druhý pokus byl bez chyb a připsali jsme si slušný čas 50,06. Po obědě už na nás čekala jen tzv. královská disciplína požární útok. První pokus pro nás byl bohužel za N, díky přešlapu nástřikové čáry, ale ve druhém jsme předvedli parádní útok s časem 22,68 a získali jsme tak 2. místo v Krajském kole hry Plamen v požárním útoku a celkově místo 4. Jak rádi říkáme, naší oblíbenou bramboru.

Po závěrečném nástupu jsme se společně vyfotili se získanými cenami a děti, které nezůstávaly na nedělní dorost, vyrazily s Kamčou a Jirkou směrem k domovu.


STARŠÍ ŽÁCI - celkové 4. MÍSTO
- štafeta 4x60m - 8. místo
- štafeta dvojic - 6. místo
- štafeta CTIF - 5. místo
- ZPV - 3. místo
- útok CTIF - 5. místo
- požární útok - 2. místo


Text: Kája
Foto: z více foťáků - Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce