SDH SDH Klučov
Plaňany
7.10.2006

Další ročník hry Plamen 2006/2007 byl zahájen prvním kolem této soutěže - branným závodem, který se konal v Plaňanech. Náš sbor vyslal do této soutěže 3 hlídky - dvě starších žáků a jednu mladších. Protože jsme věnovali přípravě na tuto disciplínu dostatek času, očekávali jsme s napětím, jak to tentokrát vše dopadne.

Ráno nás vítalo pěkným počasím s oblohou bez mráčku. Tento prima ranní pocit nám ale vzápětí zkazila skutečnost, že ani jeden kolektiv nemohl v Plaňanech najít místo startu soutěže vzhledem k naprosté absenci jakéhokoliv značení. Odbyli jsme si tak bloudění ještě před zahájením závodů. Když všichni konečně dorazili do údolí ke skautské chatě, mohla po oficiálním zahájení vyběhnout jako první družstva mladších žáků na trať. V této skupině byly přihlášeny 3 hlídky takže vlastně ani tak nešlo o ceny, které měli soutěžící jisté, ale všichni se snažili získat co nejlepší bodové umístění do II. jarního kola. Naše hlídka hned po střelbě zabloudila a tak jsme vzhledem k 15 min. zpoždění počítali napevno s posledním - třetím místem. Všechny nás ale nakonec mile překvapila dosažená první příčka. O konečném výsledku rozhodla právě perfektní příprava, protože trestné body byly pouze za střelbu a na laně. Více než 30ti bodový náskok tak právem rozhodl, že naše hlídka nejmladších byla nejlepší.

Starší se ukázali jako „profíci“ a až na „nic moc“ střelbu nenasekali žádné trestné body. Umístění na 1. a 3. místě proto nebylo žádným velkým překvapením.

Vedoucí družstev si však vezli domů cenu největší – byli hrdí na své svěřence, protože ani jeden ze všech šestnácti neudělal nikde chybu. To byl opravdu nečekaný výsledek, ve kterém se zúročila svědomitá příprava všech, kteří nás při zahájení hry Plamen tak dobře reprezentovali.

Z Plaňan jsme proto odjížděli kolem poledne s dobrým pocitem, že jsme se všichni při trénincích nehonili marně a tento dojem nemohly pokazit ani první kapky deště, které nás na cestě domů doprovázely.

P.S. A fotilo se o trochu víc než posledně, proto se všichni můžete podívat, jak to v Plaňanech vypadalo.



Další akce

Nejsou definovány žádné akce