SDH SDH Klučov
Veltruby
26.5.2007

A máme to za sebou. Okres, jarní trému a napětí.

V sobotu a v neděli se ve Veltrubech konalo II.okresní kolo hry Plamen. Za nás se zúčastnilo družstvo mladších žáků pod vedením Janičky a starší žáci pod přísným vedením Zdeňka. Hned zrána nás všechny ale trochu vyděsilo počasí, které nám nebylo moc nakloněno. Měli jsme obavy z mokrých překážek a kluzkého trávníku, který nám zejména v zatáčkách mohl připravit nepříjemná překvapení. Po prezenci jsme prozkoumali pěkný trávník Veltrubského hřiště a oťukávali konkurenci. Zjistili jsme, že se do soutěže přihlásilo 5 družstev mladších žáků a 8 starších. Zjistili jsme, že to s některými z nich nebude lehké. Po přípravě dráhy a smontování překážek jsme si na nástupu vylosovali startovní čísla a šlo se na věc.

Jako první disciplína se začala běhat štafeta dvojic. Běhalo se v obou kategoriích, kde naše obě družstva dosáhla pěkných časů a prvního umístění. Ve štafetě 4 x 60m jsme také obstáli se ctí i přes trochu klouzající trávu. To vše jsme stihli do oběda a tak jsme po dobrém jídle a krátkém odpočinku mohli nastoupit na nejdelší disciplínu – štafetu CTIF. I tady se nám podařilo rozdílem pár cenných vteřinek dosáhnout prvního místa. Útok byla poslední disciplína sobotního dne a také závěrečná pro mladší žáky. Bylo vidět, že to není ještě dokonalé, ale přeci jen bylo znát, že jsme netrénovali nadarmo a rozdíl pouhých dvou vteřin nám i tady pomohl k nejlepšímu umístění. V požárním útoku mladší žáci svým bezchybným výkonem získali poslední jedničku v disciplíně. Starším se trošku nevedlo a tak se museli spokojit s trojkou. Je stále co vylepšovat. V celkovém hodnocení součtem všech pořadí včetně podzimu, si mladší žáci zaslouženě odváželi zlaté medaile. Z vítězství měli radost všichni, ale největší snad měli ti nejmenší, pro které to byl úplně první opravdový závod. Rozloučili jsme se s našimi mrňaty, kteří odjížděli se svými prvními medailemi a spoustou zážitků domů.

Starší se rychle dali do stavění stanů, aby ještě stihli večerní vykoupání v blízké pískovně. Koupání bylo strašně fajn a tak nám ani nevadilo, že na hřišti nebyly sprchy. Po návratu jsme si opekli buřty a pomalu zalezli do stanů, abychom na zítřek nabrali nové síly. V neděli ráno již svítilo sluníčko, trať oschla a vše tak vypadalo veseleji. Po Terezčině rozcvičce jsme se začali připravovat na útok CTIF. V této disciplíně se děly věci, že se jeden nestačil divit. Když jsme zjistili, že je možné dosáhnout i času 350 vteřin, bylo nám jasné, že bychom tady snad žádný problém mít neměli, trénovali jsme to mnohokrát a věděli jsme, jakých časů umíme dosáhnout. Povedlo se a dokonce při druhém pokusu i bez trestných bodů. Ve všech ostatních disciplínách se nám taky vše docela povedlo, z dosažených časů jsme měli jen radost. Nepovedl se jen požární útok, ale měli jsme celkový náskok z ostatních disciplín, takže na závěrečném nástupu a celkovém vyhodnocení už nebylo žádné překvapení, když se ozvalo: „a na prvním místě se umístili hasiči z Klučova“. Radost byla veliká a nejvíce šťastný byl asi Zdeněk, který se mohl pyšnit vynikajícím družstvem a dosaženými výsledky, které jsou i jeho zásluhou. Zároveň to ale pro něj i pro ostatní znamená nepřestávat a pilně makat dál, protože termín krajského kola je už 16.6. a tam už to určitě tak snadné mít nebudeme.

Zabalili jsme stany, rozloučili se, poskládali zbytek věcí do Avie, pomohli uklidit celý areál a těšili se domů. Některé dívky vyprovázeli odjíždějící hasiče profíky aspoň smutnými pohledy, když už to nešlo jinak. Na cestu domů nám začalo pořádně pršet, ale byl to déšť vítězství a snad nám přinese stejné štěstí do oblastního kola, jako nám přinesl tady, ve Veltrubech.



Text: Lucka
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce