SDH SDH Klučov
Červený Hrádek
11.10.2008

V sobotu 11. října byl zahájen nový ročník hry Plamen 2009 a to její první částí – branným závodem. Organizace soutěže se ujali hasiči z Červeného Hrádku a jako vždy nezklamali a připravili bezvadnou soutěž, nejen co se týče tratě, dobrých klobásek, ale podařilo se jim zajistit i suprové slunečné počasí.

My jsme tentokrát vyrazili trošku v oslabení, protože účast pouze dvou hlídek v této soutěži, jsme už dlouho neměli. Ale za to jsme do Červeného Hrádku přivezli to nejlepší co jsme momentálně mohli nabídnout a to nejen u nás, ale jak se ukázalo později podle výsledků soutěže, i nejlepší v celém okrese. Hlídky ve složení: družstvo A vedené Davidem a po jeho boku už jen samé holky - Gabča, Verča, Lucka a Péťa. Této sestavě se podařilo obsadit první místo mezi 11 hlídkami celého okresu. A ti mladší – B (Šárka, Tomík, Jirka, Ondra, Aneta) nenechali nikoho na pochybách, že se na soutěž připravovali jak nejlépe uměli a tak se jim s převahou podařilo doslova převálcovat další 4 hlídky a usadili se stejně jako loni na první příčce.

Možná se může někomu zdát, že obsadit první místa je snadné. Co je to za soutěž, když ji tak jednoduše vyhráváme? Ale jako jedna z rozhodčích v soutěži můžu sdělit, že k učení je toho v této disciplíně víc jak dost. Běhat jde většinou samo o sobě, ale naučit se řadu uzlů, značek, jak ošetřit správně kamaráda nebo poznat čím se co hasí, už není taková legrace a to zvláště pro ty, kteří začínají a vidí to vše poprvé.

A v této soutěži jsem každým rokem opravdu na obě družstva pyšná, protože A s přehledem proběhne celý závod a i ti nejmenší se pak ukážou mezi ostatními docela jako nadupaní koně. A že v této soutěži bylo s kým srovnávat!

Hlavní dík ale patří vedoucím a instruktorům, kteří je na soutěž připravovali, protože ti mají na jejich úspěchu asi největší zásluhu.

Takže děkuji všem za perfektní reprezentaci sboru.


Text: Kamila
Foto: Kamila a její asistenti




Soubory
 vysledky_starsi.jpg
 vysledky_mladsi.jpg
Další akce

Nejsou definovány žádné akce