SDH SDH Klučov
Konárovice
31.5.2008

Na Okr. kolo dospělých jsme opět po roce vyrazili do Konárovic. Obě naše družstva byla od začátku v nevýhodě, vždyť polovička zúčastněných bojovala i v soutěži dorostu. A nevý-hoda se stupňovala s narůstajícím horkem. Dvojnásobný zápřah rychle odčerpával síly.

V soutěži, kde se poprvé (podobně jako u mládeže) sčítalo umístění v disciplínách, a nikoli už časy, jako doposud, odvedla obě družstva velmi dobrou práci a do poslední chvíle zásadně zasahovala do boje o postup. Ženy v neúplné sestavě odvedly maximum ve stovkách a připsaly si druhé místo. Opíraly se hlavně o výkony Lenky, celkově třetí, a Jany, která dobyla titul přebornice okresu. Ve štafetě holky zabraly ještě víc a výsledkem byl nejlepší čas a posun do celkového vedení. V rozhodujícím útoku chyběla špetka štěstí. Výborná práce vzadu poslala, podobně jako u dorostenek, velmi rychlou vodu a unaveným proudům nezbyl čas na úplné natažení hadic. Ve velmi zamotané soutěži tak ženy získaly již potřetí v řadě druhé místo.

Kluci se sešli prakticky v kompletní sestavě, i když v případě Radka, Břeti a Davida s tréninkovým mankem, a k tomu s poprvé startujícím Lukášem. Ale o to víc zabojovali a dařilo se. Příjemným překvapením byly výkony ve stovkách. Všichni započítávaní se vešli pod 21s, Zdeněk bral za 19,94s páté místo a Martin ve výborném čase 18,53s získal okresní titul. Družstvo zapsalo na úvod první místo. Velmi hodnotné výkony předvedly obě štafety. Po 70,10s první čtyřky dokázala druhá zaběhnout 66,79s a znovu zapsala jedničku. Před útokem tak družstvo mělo již 2 body náskoku na soupeře ze Zibohlav, ale vědělo, že bude muset odrážet nápor silnějších strojů v útoku. Obavy se bohužel potvrdily. I přes výkon na hranici možností nemělo šanci proti dvojici nadupaných „traktorů“ a celkové prvenství nejtěsnějším rozdílem uniklo.

Za své výkony se však naše družstva nemusí vůbec stydět a zejména časy v dráhových disciplínách jsou velkou nadějí do budoucna.



Text: Honza
Foto: Jirka



Další akce

Nejsou definovány žádné akce