SDH SDH Klučov
Roztoky
25.6.2010

Krajské kolo hry Plamen, 25.-26.6. 2010

Po pětiletém období, kdy se Krajská kola mládeže konala z našeho pohledu „za humny“, nebo nanejvýš přes kopec, nastává doba, kdy se v případě postupu do této fáze soutěží projedeme trochu víc. Už ten letošní Kraj byl předzvěstí delších výletů. Pořádající okres Praha – západ zvolil za místo konání Roztoky u Prahy, pro nás sice nijak dramaticky vzdálené, avšak položené poněkud nešikovně na opačné straně hlavního města. Překážku v podobě hustého pátečního provozu v metropoli jsme ale překonali až nečekaně lehce a byli na místě.

Po postavení přechodného obydlí jsme šli omrknout stadion. Docela pěkná dráha slibovala, že k vidění budou kvalitní výkony, problém představovala absence jakéhokoliv zastřešeného prostoru, který by poskytl útočiště před případným deštěm. Ten měl ale celý víkend zřejmě dovolenou, ačkoli by v některých chvílích snad i přišel vhod.

Po nástupu a zahájení se šlo na věc. Šance našeho družstva, oproti loňsku znovu oslabeného odchody nejstarších a taky na poslední chvíli onemocnělé posily Terezky, bylo těžké odhadnout. Zdeňkova představa zněla nedělat zbytečné chyby a na páté místo by to bylo reálné. Ukázalo se, že svůj tým zná opravdu perfektně, a i když celkový výsledek mohl být dokonce lepší, jeho odhad vyšel dokonale.

V úvodní štafetě 400m CTIF jsme těžko mohli rychlostně konkurovat těm běhavějším družstvům, nebo speciálně sestaveným výběrům, a tak se 7.místem panovala spokojenost. Poté následoval přesun k plnění branného závodu, který měl start i cíl nezvykle na různých místech. Naše jediná hlídka, ve složení Gabča, Verča, David, Tomík a Filip, nasbírala pouhé 4 tr. minuty, z toho 3 na střelbě, a nečekaným vítězstvím v disciplíně průběžným pořadím pořádně zamíchala. Všem se usínalo moc dobře s vědomím, že po pátku držíme senzační 3.místo!

Sobotní program byl našlapaný a tak se v rychlém tempu jelo od samého rána. Trochu lepší čas jsme čekali v útoku CTIF, i když umístění vcelku odpovídalo představám, překvapivým 3.místem ve dvojicích, po velkém zaváhání našlapaných „soutěžních speciálů“ Sestrouně a Pískovky, jsme ale opět průběžné pořadí dost zamotali. Navíc se do popředí nenápadně posouval Sloup a hlavně omlazená a vzrůstem závodníků jedna z nejmenších, zato výborně běhající parta Aleše Kardy z Janovic. Tahle partička rychlonohých štírků má před sebou hodně nadějnou budoucnost, což hned pohotově a trefně ohodnotila i Kája, která si tuto tlupu čiperů přejmenovala na Háďata. Docela zariskovala.

V závěrečných dvou disciplínách si naše družstvo připsalo 5.místo za docela slušný čas ve štafetě 4x60m a nakonec 6.místo za rovněž vcelku zdařilý útok. V celkovém pořadí tak vyšlo, stejně jako loni, příjemné páté místo.

Při rekapitulaci letošního vystoupení v postupových soutěžích hry Plamen musí nutně zaujmout jedna pozitivní skutečnost: po loňském odchodu nejstarších, Lucky, Pepy a Lukáše, a zjištění, že rovnocenná náhrada za ně zatím není, nebylo možné očekávat přední umístění v Krajském kole, dokonce mohly být problémy už na Okrese. Místo toho však družstvo prošlo okresem zcela hladce a v Roztokách dost dlouhou dobu pošilhávalo dokonce po medaili! Výsledek party, kde své místo mají Ondra s Petrem, tahounem je David a nepostradatelnými se již stávají Gabča s Verčou a Filip s Tomíkem, je proto mnohem cennější, než ten loňský, a patří mezi nejpozoruhodnější výsledky v historii oddílu mládeže. Za mimořádně odpovědný přístup k tréninku a způsob, jakým dokázali družstvo připravit snad na 200%, zasluhují jeho vedoucí, Zdeněk s pomocnicí Kájou, absolutní uznání.



Text: Honza




Soubory
 krajske_kolo_plamen_2010.xls
Další akce

Nejsou definovány žádné akce