SDH SDH Klučov
Zlín
4.7.2007

Po dlouhých 16 letech opět vyrážíme na republiku hry Plamen. Dlouhá je i cesta, ale 300 km do Zlína uteče docela rychle, všichni se ohromně těší. Vítá nás rozlehlý stadion s pěknou škvárou, ubytovna i jídelna hned v sousedství.

Po presenci a slibu závodníků a rozhodčích začíná vše naostro. Trať braňáku se ukáže jako nepříliš náročná a ani dlouhá, rozhodovat tedy bude každá chybička. První naše hlídka nechává 5 špalíků a trestné minuty sbírá bohužel i dál. Ale moc nás to netrápí, zabrat by měla hlavně druhá. Na střelbu dobře vidíme, a tak můžeme sledovat její výkon. První dvě střely proletí nerušeně do křoví, ale pak začnou špalíky padat jak stromy při orkánu Kyrill.Všechny zbylé patrony už najdou neomylně svůj cíl a hlídka vyráží za další činností s pouhými dvěma trestnými, ke kterým přibydou už jen tři za chybný uzel. Disciplínu končíme na 8.místě.

Čtvrteční dopoledne patří tréninku útoku, zkoušíme jen zadek, nechceme namáčet hadice, stejně nejsou terče. Po obědě je na pořadu slavnostní zahájení a pak odpolední program s oběma disciplínami CTIF. Útok se stejně jako v Neratovicích příliš nedaří, po unaveném prvním pokusu sice přijde o hodně rychlejší druhý, ale doplněný fůrou trestných bodů. Až 11.místo není žádná sláva. Štafeta CTIF jen potvrdí, jak ohromně je tahle soutěž nadupaná. Běžíme téměř na hranici možností, ale na lepší než 13.místo to stejně nestačí. Po dvou dnech soutěže držíme rovněž 13.místo, ale aspoň víme, že naše nejslabší disciplíny máme za sebou.

Pátek začíná štafetou 4x60m a do ní vkládáme velké naděje. Ukazuje se, že právem. Druhá čtveřice- Joska, Terka, Babula a Lenka- běží stejně dobře, jako na Kraji, a my se radujeme z první medaile, bronzu. V následující štafetě dvojic se ale opět nedaří, časem daleko za našimi možnostmi připisujeme až 12.místo. Náladu nám alespoň spraví soutěž jednotlivců na 60m překážek. Dobře si vedou holky, spokojená je hlavně Tereza, konečně totiž poráží Lenku. Bombou jsou výkony kluků, skvělý Joska získává 5.místo a Babula po fantastickém běhu dokonce vystoupí na stupně vítězů pro bronzovou medaili!!!

Po obědě už zbývá poslední díl mozaiky šampionátu – požární útok. Opět se bohužel nedaří podle představ, nadupaná konkurence nemilosrdně trestá každé zaváhání. Zapisujeme 12.místo a alespoň vydechneme úlevou, máme to za sebou.

V celkovém hodnocení získáváme 12.místo, dvě bronzové medaile, ale i přes pocit, že to mohlo být lepší, jsme spokojení, neboť jsme byli součástí největšího sportovního svátku mladých hasičů. Už to je samo o sobě veliký úspěch!!!



Text: Honza
Foto: Jirka




Soubory
 mh_12._misto.jpg
 vysledky_mcr_hry_plamen.doc
 mh_stafeta_4x60_3._misto.jpg
 60_m_prekazek_chlapci.doc
 60_m_prekazek_divky.doc
Další akce

Nejsou definovány žádné akce